Oamenii buni fac lucruri bune

Oamenii buni fac lucruri bune

11825777_464671160360668_563242450718845720_n

Începe în forță campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016. Nu mai poți deschide caculatorul, televizorul sau ușa să nu îți scoată ochii afișele, bennerele electorale cu figuri care de care mai serioase, cu sloganuri atractive și cu mii de promisiuni din partea celor care se doresc a fi aleșii noștri.

Îi înțeleg pe bieții români că s-au săturat de minciuni și promisiuni și sunt tentați să vadă doar jumătatea goală a paharului,  însă mai sunt și oameni care chiar se străduiesc să facă ceva pentru ei. Unul dintre aceștia este domnul Corneliu Olar.

M-am născut și am crescut în comuna Horea unde dumnealui a fost primar  timp de cinci mandate și am văzut cu ochii mei cum a fost înainte și cum arată acum comuna natală, condusă cu atâta dragoste  și pricepere de Corneliu Olar.

Aveam niște stâlpi pentru electricitate din lemn care stăteau să cadă pe noi și la cât era de slabă lumina seara nu reușeai să îți faci temele, asfalt nici pomeneală, telefon fix nu – eram rupți de civilizație.

Acum pot merge liniștită până în fața porții, pentru că drumurile sunt asfaltate și nu doar în centru – până în vârful muntelui! Moțul stă relaxat vorbind pe smartphone, că era telefoanelor fixe a apus demult, avem cămine culturale noi sau renovate total, biserici, școli dotate la standarde europene, bloc ANL.

Datorită asfaltării tronsonului Transursoaia care face legătura cu județul Cluj, în curând comuna Horea ar putea să devină o importantă atracție turistică. Oricum, draga mea comună natală a fost scoasă din anonimat și prin realizarea anuală a Târgului Lemnarilor – o sărbătoare populară care a serbat cea de a 21-a ediție anul acesta. Și cel mai important, pe perioada cât a avut funcția de deputat cu sprijinul Consiliului Judeţean Ilfov, a meseriaşilor din comuna natală, a unor oameni din Albac, Bucium, Sălciua şi al altor localităţi moţeşti , a ridicat, pe cheltuiala proprie, în comuna Baloteşti, la Săftica o frumoasă “Casă a moţilor”, botezată ulterior de către cei mai mulţi dintre cei care i-au trecut pragul “AMBASADA MOŢILOR”.

Domnul Olar a avut în perioada 2008-2012 funcția de deputat pe care și-a exercitat-o cu aceeași hotărâre, integritate și bune intenții. Din 80 de propuneri legislative, 14 au devenit legi în folosul nostru.

La inițiativa domnului Olar și cu ajutorul harnicilor moți, s-au amenajat 12 izvoare care îmbie la relaxare și odihnă. Poarta Izvoarelor,  Izvorul Horea, Izvorul lui Dumac, Izvorul Lemnarilor, Izvorul Bisericii sau suspinelor, Izvorul Brădet, Izvorul Ursului, Izvorul Apa Caldă, Izvorul Țigăncușa, Izvorul Cumpăna, Izvorul Primarului şi Izvorul Vieții – toate sunt realizate de meșterii cioplitori cu multă migală, fiind o veritabilă atracție turistică.

Sunt multe comune Horea în țară, însă eroul nostru național Horea, aici s-a născut, a trăit și a scris istoria. Casa memorială va putea fi mai lesne vizitată imediat ce se finalizează lucrările de consolidare și asfaltare a drumului din centrul comunei până în satul Fericet. Bineînțeles că sub conducerea și cu ajutorul domnului Olar toate astea se pot realiza și mult mai multe. El chiar face. Mai mult decât promite!

Potențial turistic avem, infrastructura s-a modernizat, mai rămâne strategia de atragere a turiștilor în zonă și nivelul de trai ar crește simțitor.

Eu nu am studii politice și poate mulți dintre voi mă veți trimite la treaba mea de mamă citind articolul, însă de văzut vedem cu toții pe cine recomandă activitatea trecută ca fiind bun de votat în continuare. Sunt convinsă că nu ne va dezamăgi nici de data aceasta.

Succes, domnule Olar!

4 comments:

„Motul sta relaxat pe smartphone” caci a muncit prin strainatate, Caminele culturale au fost construtite demult cu ajutorul localnicilor ( oricum arata ca in Epoca de Piatra), scolile ce sa mai zic: Gradinita din Matisesti functioneaza de ani buni fara grup sanitar ( copii mici ies afara in curte la toaleta ), blocul ANL nici macar nu este locuit ( probabil din cauza preturilor picante) etc. Mai mult de atat, tinerii din zona, au plecat prin alte tari de atata bine din Horea si continua sa plece pana si cei mai in varsta. Spre ex: la Matisesti, nu exista nici o familie tanara sub 30 de ani, toti au plecat. In urmatorii 5 ani …nu se stie cine o sa mai ramana. Foare frumos la Horea, asa-i???

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020