Remedii în sarcină și alăptare

Remedii în sarcină și alăptare

remedii-naturiste-impotriva-tusei-1

Scriu ca de obicei cu gândul la cei și în special la cele care citesc și am promis mai demult să vă împărtășesc remedii încercate pe propria piele.

În sarcină și alăptare nu e deloc ușor să supraviețuiești când te ia cu dureri sau te miri ce alte probleme de sănătate.

Eu am născut tot în sezonul rece și m-am procopsit cu câte o viroză de fiecare dată. Sistemul imunitar ar femeilor însărcinate e destul de fragil de obicei, iar medicamentele se recomandă cu prudență maximă.

Aliații mei în caz de răceală au fost…ceapa și sarea! Am băut ceai de ceapă într-o veselie! Rețeta clasică își făcea bine efectul și scăpam de tuse în câteva zile, numai că nu prea eram încântată să îl beau datorită gustului. Am mai băut și sirop de ridiche neagră preparat în casă, dar tot mai repede îmi trecea de la ”deliciosul” ceai de ceapă.

Cum procedam?

Încălzeam sare neiodată, grunjoasă (pentru murături) într-o cratiță emailată și o legam apoi într-o batistă sau un prosop de bucătărie subțire. Puneam în zona pieptului batista cu sarea cât mai fierbinte. Ca să ”rupi” o tuse uscată ai nevoie uneori de 3-4 zile cu tratament medicamentos. Sarea a reușit performanța asta în 20 de minute de la aplicare. Încă 3 zile de ceai de ceapă și eram nouă!

Sarea neiodată se folosește cu succes și pentru dureri în gât. Se prepară o soluție suprasaturată de sare cu care se face apoi gargară. Apa trebuie să fie călduță.

Ceaiul de ceapă se prepară din două cepe mari cu foi cu tot, tăiate și puse la fiert cu cojile de la 3 nuci și două foi de dafin în 500 ml apă. Se fierbe amestecul 30-40 minute, după care se strecoară și se bea călduț. Dacă nu suportați gustul, fierbeți doar ceapa cu foi 30 de minute și după ce s-a răcit aproape în totalitate adăugați miere naturală (rețeta asta funcționează la copil foarte bine).

Oțetul de mere e extrem de bun în lupta cu răceala și gripa. Se fac frecții la spate cu oțet de mere (natural) înainte de culcare. Dimineața te simți mult mai bine!

Am avut de curând o durere cruntă de gât și ganglionii inflamați. Am înmuiat o batistă în oțet de mere și mi-am înfășurat-o în jurul gâtului. După o oră eram bine. După încă o aplicare mă simțeam perfect!

Siropul de ridiche neagră se prepară scobind ridichea și punând în scobitură miere naturală. Peste 10-12 ore, se bea siropul rezultat.

Ceaiurile acceptate în sarcină sunt: mușețel, tei, soc – cu prudență bineînțeles. Din fericire în primul trimestru nu a fost nevoie să beau nici un ceai, și nu am luat  nici un medicament. Există și o linie de produse lansată de Fares pentru mămici pe care le-am consumat în sarcină și alăptare, în special ceaiul Hapciu.

În rest multe fructe bogate în vitamina C, legume proaspete și odihnă!

Și bineînțeles, discutat cu medicul care urmărește sarcina pentru a evita complicațiile.

Sănătate!

2 comments:

atentie la sarea aia pt muraturi… sa nu aiba antiaglomerantul E535 care e ferocianura de sodiu… care e chiar mortala pentru organismul uman acording to Wikipedia. mai bine sare neiodata de la plafar.

Răspunde

Și eu am răcit în perioada când alăptăm. Am folosit tratamente homeopate și naturiste și bineînțeles ceaiuri. Ceapa eu am taiat-o și am lasat-o în cameră peste noapte. Vorba e că e antibacterian și atrage toti microbii.

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020