Susțin mamele care muncesc!

Susțin mamele care muncesc!

insigna-wahm

Maternitatea te ajută să descoperi lucruri noi despre tine, să faci ce n-ai făcut, să acționezi cum nu ți-ai fi imaginat înainte de a avea copii. Recunosc că priveam și eu mamele cu scepticism referitor la ce fac ele toată ziua. Probabil văzusem multe filme în care bebelușii și copiii dormeau neîntorși în pătuțurile lor, zâmbind angelic unor mame odihnite, cu casele curate și cu tot ce le trebuie la îndemână.

Mă amuz acum când mă privesc în oglindă și văd cele două rânduri de cearcăne, bluza lălâie și murdărită de cea mică, părul ciufulit de la atâta joacă și pantalonii care stau să cadă de pe mine – de zece ani nu mi-a mai arătat cântarul sub 55 de kilograme! Nopțile nedormite, grija pe care o porți copiilor- toate își spun cuvântul. Nu mai ai timp nici să respiri, mai ales dacă ai doi copii mici. Și cu toate astea, majoritatea mamelor aleg să mai și muncească de acasă și din dorința de a contribui la bugetul familiei și pentru a sta cât mai mult lângă puii lor, chiar dacă au încheiat concediul de creștere al copilului.

O familie cu venituri medii nu își permite bonă și femeie de serviciu, așa că toate lucrurile cad de obicei în sarcina mamei. Cine te angajează în sectorul privat când află că tu ai doi copii proaspăt introduși în colectivitate? Ai fi mai mereu în biroul șefului cu rugămintea să îți mai dea două zile libere până îi trece copilului răceala să îl poți duce din nou la grădiniță! Acesta cred că e principalul motiv pentru care mamele lucrează de acasă. Mai faci o ciorbă, mai coși o rochiță sau faci decorațiuni. Orice, doar să te simți un membru activ din punctul ăsta de vedere.

Cu ocazia asta, multe femei își descoperă înclinații și talente pe care nu știau că le au! Din păcate e greu, piața a ajuns la saturație și ca să te remarci între atâtea care tricotează de exemplu, trebuie să investești în materiale de calitate și să fii extrem de talentată. Toate astea au nevoie de bani: materialele, promovările online, participarea la târguri de profil, iar clienții dacă s-ar putea ar vrea frumos lucrat, cu materiale de calitate și foarte ieftin.

Cu toate că nu m-aș descurca să fac un produs hand-made vandabil, observ munca și migala din spatele lor și mai ales când îmi imaginez în ce condiții sunt lucrate, aprecierea mea crește și mai mult! La ora la care scriu eu articolul ( noaptea, binînțeles- că doar atunci e liniște) tolănită între doi copii care se trezesc cu rândul până dimineață, ba de dureri de dinți, ba că vor la baie- alte mame cos, croiesc, lipesc, creează de zor! Pentru ca mâine dimineață cu ultimele puteri să o ia de la capăt! Respect pentru ceea ce faceți! Recomand mereu cu drag produsele și serviciile voastre în detrimentul celor creeate în linii de producție. Timpul, pasiunea și talentul vostru merită răsplătite.

NB: Și ca să nu ziceți că nu sunt sinceră până la capăt, eu scriu, scriu din plăcere, dar aș fi cea mai fericită din lume ca odată să pot să și câștig în felul acesta! Să faci ce îți place și să primești bani, da. E ideal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020