Răsfăț sănătos

Răsfăț sănătos

 

Grija pentru sănătatea noastră ar trebuie să reprezinte o preocupare permanentă, în special din cauza vremurilor și mediului poluat în care trăim. Stilul de viață, stresul, alimentația, medicamentele și produsele de îngrijire pe care le folosim, pot afecta iremediabil starea noastră de sănătate. Sunt foarte multe lucruri de spus, însă eu mă rezum să analizez momentan opțiunile sănătoase legate de îngrijirea pielii și produsele cosmetice pe care le folosim zilnic.

De când am devenit mamă, tratez cu foarte mare atenție toate substanțele cu care intră în contact copiii mei și bineînțeles am grijă de mine și de cei dragi mie.

Pielea este cel mai mare organ al nostru și toate produsele pe care le aplicăm și le folosim în ritualul de îngrijire contribuie la starea noastră de sănătate și vitalitate. În majoritatea produselor cosmetice sau a celor destinate igienei, vândute la scară largă, regăsim o mulțime de ingrediente dăunătoare, care pot provoca de la simple iritații până la dereglări endocrine, afectarea ficatului, astm și cancer. Așa că refuz să achiziționez produse ce conțin parabeni, dietanolamină, ftalați, formaldehidă, arome sintetice și parfumuri, polietilenglicol, petrolat, lauril sulfat de sodiu, aluminiu, metale grele și lista poate continua.

Am descoperit cu drag cosmeticele home-made făcute cu atâta pasiune și grijă de o persoană  extrem de talentată și atentă la compoziția lor. Căutând cadouri pentru cei dragi, am intrat pe pagina de Facebook și prima dată am avut impresia că am nimerit într-un magazin de dulciuri – atât de atrăgătoare și colorate sunt! Iar când am aflat că folosește doar ingrediente naturale, inclusiv coloranți naturali și uleiuri esențiale de cea mai bună calitate pentru a le definitiva aspectul și aroma, m-a convins în totalitate!

Am ales să comand un săpun potrivit pentru copiii mici și o cremă de față pentru mine. Iu-hu! Am întinerit! Tenul meu sensibil s-a îndrăgostit de gelul rejuverant cu trandafiri si acizi de fructe AHA. Acesta contine apa de trandafiri de Damasc ( pentru efect antiage ) pudra de trandafiri (ajută la reînnoirea pielii) și pudra de hibiscus (pentru o exfoliere fină), alantoina (pentru o piele fină precum cea a bebelușilor) și acizi de fructe AHA (cu efect ușor exfoliant). Are miros plăcut de trandafiri, este lejer, se aplică ușor, are efect răcoritor asupra pielii și stimulează reînnoirea pielii.
Chiar după prima utilizare se observă că pielea își recapătă vitalitatea, devine mai netedă și luminoasă. Se poate folosi și sub formă de mască de față aplicata de două, trei ori pe săptămână Se poate aplica și pe gât și decolteu.

Pentru copii am ales săpunul cu mușețel și gălbenele, care curăță delicat pielea sensibilă, fără să o agreseze sau să o irite. Copiii adoră figurinele din săpun, nici nu mai vor să audă de vechiul lor săpun lichid.

Sănătatea nu este scumpă – cosmeticele hand-made sunt un lux accesibil! Chiar și cei mai pretențioși clienți au de unde alege! Iar colegii de birou sau cei mai pretențioși șefi îi puteți surprinde sau pune în încurcătură cu coșurile special pregătite pentru a fi oferite cadou de sărbători! Nu vor ști dacă au primit bomboane sau decorațiuni pentru brad, atât de minunat arată!

Încă mai aveți timp să pregătiți cadourile pentru a-i răsfăța pe cei dragi de sărbători! Le găsiți aici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020