Cum tratezi naturist răgușeala

Cum tratezi naturist răgușeala

 

clorura-de-magneziu

Azi dimineață când m-am trezit, am avut impresia că am strigat în somn la lupul lui Cătă: nu puteam zice nimic! Am prins un virus urât se pare, care m-a lăsat fără voce…trist! Bucuria celor din casă – pot călca liniștiți în străchini cât fac eu pauză vocală! Buuun…răscolesc prin amintiri, mai dau un search pe doctor Google, că refuz să mă tratez alopat și după o cană cu gălbenuș, miere și lapte fierbinte, parcă se auzea ceva din gura mea. Nu era suficient, trebuia să îmi revin repede, repede! O mamă nu are voie să bolească!

Așa că am pus mâna pe telefon să trimit un mesaj (că de vorbit nici gând), unchiului meu atoateștiutor în medicina naturistă. Thanks again! M-a salvat. Și bineînțeles că nu puteam să nu vă scriu și vouă. Cât mă costă să scriu câteva rânduri care vă pot ajuta și pe voi ? Și să mă tratez alopat probabil trebuia să mă îndop cu o grămadă de medicamente.

Pulberile  mineralizate care sunt bune în astfel de cazuri nu le aveam prin dulap (merișoare, salvie, ardei iute, praz) așa că la recomandarea lui am făcut gargară cu clorură de magneziu diluată. Aveam ulei de magneziu preparat și doar am ajustat cantitatea de apă. Uleiul de magneziu e deosebit. O să-i rezerv un articol special în care o să vă povestesc despre beneficiile lui și despre cum l-am preparat singură. Se recomandă a fi aplicat extern – transdermic absorbindu-se de 10 ori mai bine decât intern (asta în cazul lipsei de magneziu).

Se recomandă să adăugați o lingură cu vârf de clorură de magneziu în ½ l de apă și apoi să faceți gargară cu acest amestec. Nu e deloc plăcut la gust, dar merită! În cazul în care nu aveți clorură de magneziu, puteți încerca cu sare grunjoasă (neiodată) . Aceleași cantități – aici vă loviți de gustul mult prea sărat, dar din nou, merită. Sarea e un dezinfectant excelent.

Tot în răgușeală mai sunt recomandate tinctura de rășină și tinctura de propolis.

Despre episodul de acum două săptămâni nu v-am povestit, am așteptat un prilej să includ informațiile într-un articol și uite-l. Atâtea viroze câte au fost în toamna-iarna asta nu țin minte, sau ne-au călcat doar nouă pragul. Cert e că abia aștept să vină niște temperaturi cu minusuri mai mari, să mai moară din microbi.

Tot așa, dimineața (nu știu ce fac noaptea, zău!), m-am trezit cu gâtul înțepenit și cu ganglionii inflamați pentru prima oară în viața mea. Am înmuiat o batistă din bumbac în oțet de mere (natural 100%)  și mi-am făcut o eșarfă trendy! După două aplicări, fiecare de aproximativ 45 min- o oră, eram perfect vindecată!

Succesul de care se bucură tratamentele naturiste în cazul meu vine cu siguranță de la încrederea pe care o am în acestea și de la gândirea pozitivă (n-am voie să mă îmbolnăvesc!). Nu îmi vine să cred cât m-am schimbat în ultimul timp! Cel mai mult au contribuit la schimbarea aceasta cele două sarcini și perioada de alăptare, când nu prea ai voie să iei medicamente și studiile de asistent medical de farmacie.

Chiar dacă nu o să ajung să profesez în nici un domeniu menționat pe diplomele mele, măcar îmi folosesc cunoștințele la ceva. Așa că, dezamăgiți fiind când mai agățați o diplomă în cui, amintiți-vă de vorbele mele: nici o școală nu se face chiar degeaba. Undeva, cândva, informațiile acumulate te vor ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020