Aventuri prin oraș

Aventuri prin oraș

taxi

Să circuli chiar și într-un oraș mic cum e al nostru pe frigul ăsta și cu doi copii mici după tine, e o adevărată aventură. Îmi vine să stau în casă până la primăvară! Mică nu mai vrea să stea în cărucior pentru nimic în lume, iar eu să mă plimb cu un copil strâns cu forța de chingile căruciorului, nu prea îmi face plăcere.

Nici sistemele de purtare nu mai sunt pe gustul ei! Vârsta. Și faptul că nu am purtat-o decât ocazional. Așa că o iau în brațe și pe frate-su de mână și pornim pe unde avem treabă! Dacă mergem după pâine e în regulă, dar mai avem și noi șuete. Ce să fac dacă n-am mai condus demult? Mi-am pierdut curajul. Așa că singura soluție cu minimum de microbi e taxiul!

Chiar dacă e cel mai comod și rapid mijloc de transport, tot mă trec transpirațiile până urcăm și coborâm din mașină. Cătă foarte entuziasmat, povestește cu șoferul și uită ce i-am spus: ”Te rog nu mai urca cu picioarele pe banchetă!” Am primit o șmotruială serioasă prin toamnă: ploaie, urât afară și micul meu care nu se lasă ajutat, hop cu picioarele pline de noroi pe banchetă! Ne-am meritat-o. Am șters cât am putut și mi-am cerut scuze. Oricum, depinde mult de taximetriști.

Aud niște povești mai ales de la mamele din București care mă îngrozesc! Cu taximetriști care percep bani în plus și nici măcar nu te ajută să îți pui bagajele și căruciorul. Ba îți și vorbesc urât! Din fericire, în orășelul nostru mai rare sunt întâmplările de genul ăsta. Noi mai luăm căruciorul în ideea că poate adoarme mica și putem să ne facem în liniște cumpărăturile sau plimbarea. Când e ora de somn renunță repede la ideea de a se elibera din centuri și adoarme. Așa că mereu trebuie să urmăresc firmele de taxi cu porbagaj încăpător, chiar să specific la telefon ce vreau.

Și sunt bune și cardurile de reducere cu curse 8+1. Bune până trebuie să le cauți în haosul din poșetă cu fata în brațe și cu mâna pe micul zburdalnic nu cumva să deschidă vreo ușă în mers.

Deci până la primăvară când poate mă hotărăsc să mai fac niște ore de condus, avem ce circula în regimul ăsta. Și chiar dacă e mic orașul, mă bucur când apare o firmă nouă de taxi. Porbagaje mari au mașinile lor, curse mai avantajoase au, trebuie doar să ne ținem picioarele sub banchetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020