Eveniment important în curând în Alba Iulia!

Eveniment important în curând în Alba Iulia!

16729023_1012621112204099_9071352250677341501_n

După cum vă spuneam, citesc zilnic articole de parenting scrise de specialiști în educația copiilor, românești sau traduse, străduindu-mă să iau cele mai bune decizii cu privire la educația copiilor mei. Am fost des criticată că îmi cresc copii din cărți sau de pe internet – nici gând! Nu e nimic greșit să te informezi mereu. Asta nu înseamnă că respect întru totul recomandările unora sau altora, ci le analizez și le aplic personalizat în funcție de vârsta și caracterul copiilor mei și bineînțeles a posibilităților. Mai adăugăm puțin instinct matern și gata: am creeat rețeta perfectă pentru familia noastră! Rețetă care mereu are nevoie de update și îmbunătățiri în funcție de ce provocări noi apar.

Cel mai în serios iau persoanele cu experiență îndelungată, persoane care au fost mereu în preajma copiilor cunoscând și educând generații întregi. Este și cazul Oanei Moraru: învățătoare și profesor de Limba română și engleză cu o experiență de 20 de ani în învățământul privat. Consultant educațional și unul dintre pionerii învățământului privat românesc, Oana Moraru este fondatoarea școlii Helikon în Călărași, unde împreună cu o echipă de cadre didactice dedicate, cu multă experiență, oferă o educație la cele mai înalte standarde din domeniu.

Principiile educaționale pe care le promovează Oana Moraru se bazează pe dezvoltarea creativității, gândirii critice și a echilibrului emoțional, adaptându-se nevoilor fiecărui copil. Astfel, procesul educațional este acceptat cu plăcere și deschidere, eliminându-se neajunsurile educației tradiționale.

Într-unul dintre articolele scrise, Oana Moraru povestește despre primele experiențe ca profesor și despre modul în care i-a determinat pe copii să iubească învățarea, eliminând metodele tradiționale, dar respectând în același timp curricula națională. Copiii au nevoie de apropiere, conectare, de încredere și pasiune. Un profesor bun te face să iubești o materie chiar dacă până atunci învățai pentru că ”trebuie”. Citind articolul, mi-am amintit cu drag de o fostă profesoară din liceu la orele căreia participam cu drag chiar dacă uram Istoria neavând memoria cifrelor. Nici nu simțeam cum trece ora, sorbindu-i fiecare cuvințel! Asta înseamnă un profesor dedicat în totalitate muncii pe care o face!

Am citit pe nerăsuflate articolele scrise de ea și număr zilele până la conferința educațională ce va fi susținută în Alba Iulia pe data de 13 mai, unde am în sfârșit ocazia să o cunosc personal.

În cadrul conferinței educaționale ”Școala de ieri, copilul de azi și lumea de mâine”, își propune să parcurgă împreună cu părinții și educatorii prezenți, informații de ultimă oră despre cele mai importante praguri de dezvoltare, de la 0 la 18 ani, și să decopere , prin povești și relatări concrete, idei și soluții – aplicabile acasă și în clasă – care determină 3 niveluri ale succesului: școlar, în viață și în echilibrul interior – minte-suflet.

În cadrul seminarului, vom afla de la Oana Moraru răspunsul la întrebări care cu siguranță pe toți părinții preocupați de binele și educația copilului îi frământă:

  • Care sunt pietrele de hotar pentru creșterea intelectuală și socială a copiilor în intervalul 0-6 ani și ce se poate face acasă, ca părinte pentru asta;
  • Care sunt strategiile de bază pentru succesul școlarului mic: 6-12 ani și cum poate suplini familia ce nu face învățătorul;
  • Cum se descoperă vocația și cum apar motivațiile interioare după vârsta de 12 ani;
  • Cum împăcăm școala tradițională cu nevoile viitorului, fără să așezăm copiii în conflict sau în defensivă.

Mă bucur că au loc și în orașul nostru evenimente de acest gen în ultima perioadă, fapt care îmi comfirmă încă odată interesul și grija părinților de a crește copii educați și responsabili!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020