De ce (nu) suntem noi mamele cochete?

De ce (nu) suntem noi mamele cochete?

Intru sau nu direct în gura lupului cu articolul ăsta, văd eu! Hai să povestim puțin de cochetăria mamelor și femeilor, dacă tot e mâine 8 martie.

Am citit articole pro aranjatului, machiatului și îmbrăcatului îngrijit în ultima perioadă, câte mame – atâtea păreri, așa că haideți să o auziți pe a mea, așa mai detaliat.

Să luăm ca exemplu ultimele zile, o să ziceți că e o situație particulară, însă mâine dacă vă întâlniți cu mine prin oraș fix de 8 martie să nu strâmbați din nas: o să încerc să îmi maschez cearcănele adânci cu un fond de ten minune primit cadou și să îmi pun ceva culoare pe buze în cazul în care mai găsesc un ruj cu termen de valabilitate nedepășit. Aveam zeci de produse cosmetice. Am vândut mult pe bază de catalog cosmetice și îmi plăcea. Acum Usborne scrie pe fiecare bănuț. Fiecare trebuie să aibă păsăricile ei, sau stoluri – că tot vine primăvara! Da. Am ales să investesc toți banii câștigați în urma diverselor colaborări în cărți pentru copiii mei. A fost și ziua mea și chiar am primit bani pe post de cadou de la apropiați. Puteam să îmi cumpăr o plasă de cosmeticale, să merg la salon sau să îmi cumpăr haine. Dar n-am făcut-o! Vine primăvara și poate, poate mă hotărăsc să mai fac ceva progrese și la capitolul ăsta. Nu că ar fi necesar: arăt bine cu aproape orice haină – grație siluetei adolescentine cu care m-am ales în urma alăptării în tandem. Și nu doar alăptarea e responsabilă. Hai mami, du-te mami! Bag în două guri și la mine uit să mai bag. Sau pe cand m-aș pune să mănânc și eu îl apucă pe careva somnul, mersul la baie sau te miri ce. Iau două guri, mă învârt cu treabă, timp în care creierul primește semnalul că îi ajunge…Mai dau iama și la dulciuri pentru a obține doza aia de energie instant și pa mâncare!

Manichiura impecabilă nu știu cum arată decât dacă văd pe Facebook celebrele postări cu ”unghiuțe”. Risc să rănesc pielea sensibilă a puilor în joacă sau când îi scot din băiță. Ojă? Cât credeți că ar rezista din moment ce speli zilnic vase de câteva ori plus curățenie și gătit? Ojă permanentă, unghii cu gel? Păi am eu timp de stat prin saloane? Mi-am făcut ”timp” de ziua mea să merg la coafor. Am ales o vecină tare simpatică, mamă și ea care știam că nu zice nimic dacă merg cu mica la pachet. A fost atracția salonului și a dormit în brațele cosmeticienei până la urmă. Dar nu am nervi să fac asta mereu! Am fost și cu amândoi la campionatul de tuns-viteză! Fata era mai mică, ”stătea” în cărucior, vorba vine, iar băiatul urla să nu îmi pună capa roșie ca protecție pe umeri că seamăn cu Scufița Roșie și mă mănâncă lupul!

M-aș îmbrăca mereu în rochițe elegante și cu tocuri cui, dar cine ar putea alerga după doi iepuri îmbrăcată și încălțată așa? Poți fi elegantă și fără tocuri cui. Așa e! Oare treningul și adidașii se pun?

Machiajul te salvează: te face din babă prințesă! Dar ce te faci când ai o mică băloasă care te pupicește toată ziua și mănâncă din el? Mai bine te lipsești!

Nu vreau să țin teoria chibritului nici să vă spun ce să faceți. Fiecare cum simte și cum consideră. Trag speranțe că voi avea timp după ce mai cresc ăștia mici, iar dacă nu voi avea asta este! M-am îmbrăcat, aranjat, machiat vreo 15 ani înainte să am copiii.

Parcă văd că mâine chiar dacă ies din casă nu o să am energia necesară să mă aranjez. Azi am șters din două în două minute nasuri și am dat tratamente. Azi noapte am fost ”de gardă” și sigur mai vine una la fel! Abia acum înțeleg ce înseamnă să dormi iepurește! Când aud ceva în plus față de respirații stereo, gata e somnul meu!

Era să uit! De ce nu cer ajutor, de ce nu-i duc la camin? Uite de aia! Că sunt eu mai șmecheră! E bine? Te pomenești că n-or avea timp de o viață întreagă cu program făcut de alții! De ce îi mai alăptez? Tot de șmecheră! Dacă la erupția dentară îi poți spune ”șmecherie”. Așa că nu mai despicați firul în patru și dați sfaturi necerute. Fiecare face cum poate și cum știe.

În cazul în care nu am ghinionul să mă întâlnesc cu cineva cunoscut în timp ce duc după masa gunoiul îmbrăcată în pijama, chiar ai putea crede uitându-te la pozele de pe facebook și la rânjetul de complezență că am o viață perfectă! Am! Perfect de imperfectă!

pageVă doresc primăvară cu soare, dragi mame și să știți că nu neapărat pe voi vă vizează eventualele ironii din articol. Eu mamele nu le mai judec demult. A a trebuit să trec prin multe ca să nu mai arăt cu degetul, exceptând cazurile știrilor de la ora 5.

8 martie fericit dragi femei și dragi mămici!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *