Cum (mai) alinăm pofta de dulce

Cum (mai) alinăm pofta de dulce

656x440_salata-verde-cu-ceapa-si-castravete-367731 Odată ce puștiul din dotare a prins gustul produselor din comerț procesate, colorate și periculoase pentru sănătate, ai cam încurcat-o! Greu îl readuci pe calea cea bună sau îi tai elanul. Despre cum am ajuns aici n-are rost să vă povestesc, aveți idee…mai un musafir cu plasa plină, mai o bunică, un prieten mai mare…Și uite așa te trezești că dumnealui visează doar ambalaje colorate. Bun! Ce-i de făcut?

Iaurt natural+fructe+o linguriță de miere= te-ai scos, seamănă cu Danonino sau mai știu eu ce! Am ajuns sa pun iaurt astfel preparat în cutii de cumpărat că nu îl mai duceam cu preșul. Mă vedea când îl preparam și nu voia să mănânce.

Brânză dulce de casă+capșuni+banane+semințe= iar m-am scos! Seamană cu brânza aia dulce și colorată ce se vinde prin magazine. Au cerut a doua porție copiii, și până atunci refuzau brânza cu vehemență! Și am pus din belșug, vreo 5 feluri de semințe!

Cum determini copiii să mănânce salată? Greu dacă nu imposibil! Mica a gustat cât de cât, însă măcar eu m-am energizat maxim cu salata pregătită astfel: salată verde (sau mix de salată), morcov răzuit, usturoi zdrobit (eco, neapărat- că de la cel importat din China îmi e rău o săptămână), zeamă de lămâie sau lime, zahăr de cocos. Prima oară când mi-a pregătit o bună prietenă tehnician nutriționist salata în felul ăsta, am lins farfuria! Zahărul de cocos este foarte sănătos – conține minerale și vitamine valoroase. Am găsit în sfârșit la un preț foarte bun! Cum unde? La Bio Shop! Jumate de kilogram tocmai bun de pus în cafeaua bio și salată! Azi m-am întors încărcată cu sare de Himalaya, fulgi de drojdie inactivă, semințe de cânepă (dacă nu le-ați încercat, neapărat să o faceți pentru că sunt extrem de gustoase și sănătoase) și m-am revigorat cu o bere de ghimbir cu gust de mandarine! Mmmm…

Și uite așa o mamă de copil mofturos e nevoită să apeleze la felurite tertipuri pentru a introduce în alimentația copilului alimente valoroase. O să mă străduiesc când gătesc sau fac câte o combinație de succes, să postez. Tot zic: trebuie să scriu și pe blog, însă din lipsă de timp amân, apoi îmi pierd ideile.

Știți cum era o vorbă ardelenească? ”Bine o zâs cine o zâs când o zâs ce-o zâs!” Adică bine ziceau prietenele mele mame de doi copii că nu primul an e mai greu cu ei, ci al doilea! Noroc că să respiri e ceva natural, altfel aș uita să fac și lucrul ăsta!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020