Eveniment educativ – ”Burtici supărate”

Eveniment educativ – ”Burtici supărate”

18671045_1490872920963752_573200605195111721_n

De când a apărut mititica în peisaj mai greu mă mișc cu doi copii după mine în special la evenimente și întâlniri. Să îi las acasă nu se pune problema, doar când este vorba despre un loc în care chiar nu au ce căuta copiii. Mie îmi place să îi iau cu mine peste tot să învețe lucruri noi, să cunoască oameni noi și să își facă prieteni.

Vineri am decis în ultimul moment să mergem la evenimentul organizat de magazinul naturist de la noi din oraș, Bio Shop și să o întâlnim pe doamna doctor pediatru Terezia Sicoe. Cineva trebuia să țină copiii ocupați cu cărți interesante pentru ca mamele să se poată bucura în liniște (relativă) de eveniment. Evenimentul se anunța interesant chiar și pentru o mamă care a experimentat cu doi copii episoade de  febră, diaree și vărsături. Spre fericirea mea, mititica a dormit o parte din eveniment, așa că am putut să o ascult pe doamna doctor.

Când m-a prezentat Liliana – ea e Ioana și alăptează în tandem, deja aveam un nod în gât! Însă doamna doctor a zâmbit și m-a felicitat. Wow! Primul medic care nu dă cu pietre! Mă gândeam că a reacționat așa poate din bun simț sau pentru că nu sunt pacienta dumneaei, însă când s-a trezit domnișoara și și-a cerut dreptul la porția de lăptic și i-am pus pe amândoi la sân, am remarcat că felicitările erau sincere.

Am discutat despre gastroenterocolita acuta la copii – tratament medicamentos și alternative terapeutice naturale. Am aflat lucruri noi și foarte interesante și pe o parte dintre ele aș vrea să le împărtășesc și cu voi.

Atunci când copilul are scaune diareice, este greșit să încerci cu orice preț să oprești asta acum, astăzi!  Vindecarea vine din eliminarea virusului sau a bacteriei care a cauzat scaunele diareice.

Cheia în caz de deranjamente digestive de orice fel care au ca manifestări vărsăturile și diareea, este hidratarea. Și aici ajung la motivul suprem pentru care continui cu îndârjire să alăptez doi copii mari în opinia majorității – alăptatul ne-a ferit de perfuzii și internare de câteva ori! Varicela aia de anul trecut cu temperatură de 39,8 și refuzul total al alimentelor și lichidelor unde credeți că ducea? La perfuzii, clar! Virusul digestiv sau ce o fi fost de Paște la noi cu diaree, temperatură și refuzul alimentelor tot acolo ne-ar fi dus – la internare în spital. Zău că e mai bine acasă!

Doamna doctor sfătuiește mamele să își asculte instinctul, o mamă simte când copilul este în stare critică și trebuie dus la spital, simte când e înspre bine și ia deciziile corecte în marea majoritate din cazuri dacă face asta. E natural – l-a purtat în pântec și îl veghează neîncetat, ea îl cunoaște cel mai bine.

De ce se îmbolnăvesc copiii în week-end? V-ați întrebat vreodată? La ai mei e regulă: când se îmbolnăvesc, simptomele apar la începutul weekend-ului. Cum e mai rău! Exact când medicul de familie are liber și nu te înduri să îl deranjezi vineri noaptea la ora 22. Doamna doctor ne-a oferit o explicație surprinzătoare! În timpul săptămânii, suntem toți angrenați în diferite activități: copiii la creșă, grădiniță sau cu bunicii, noi la serviciu. La sfărșit de săptămână suntem acasă cu toții, așa că are cine să îi îngrijească. De aceea se manifestă simptomele de înbolnăvire – pentru că organismul se relaxează! (Fie vorba între noi, cred că de aici starea mea aparentă de sănătate și invincibilitate – nu mă relaxez niciodată).

Am mai discutat despre enurezis, constipație, momentul oportun pentru obișnuirea copilului cu mersul la oliță și multe alte probleme cu care mamele se pot confrunta. Chiar vă rog să dați curs invitațiilor viitoare la astfel de evenimente – nu vă costă nimic!

Doamna doctor m-a impresionat plăcut: tânără, deschisă, orientată spre nevoile pacientului PRO ALĂPTARE, și foarte bine pregătită. Dacă aveți nevoie de o consultație, o puteți găsi la Pediatric Center Alba Iulia sau la Spitalul Municipal Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020