De vorbă cu Tina

De vorbă cu Tina

 

După cum bine știți, suntem mari consumatori ai produselor provenite din surse naturale, sau măcar încercăm – chiar dacă mai facem rabat uneori de la regulă. Mereu sunt cu ochii după produse care aduc beneficii sănătății noastre și îi ajută pe micii mei să crească mari și sănătoși.

Fug de etichetele care îți iau ochii, de fructele și legumele mari și perfecte alegând în schimb fructe și legume de la bunici când am posibilitatea sau de la producătorii locali. Precupeții se uită dubios la mine când aleg roșiile după miros sau întorc borcanul cu miere cu capul în jos să îi testez fluiditatea. Da, după gust și miros, așa poți cerceta dacă mierea pe care vrei să o cumperi este autentică – întorci borcanul și urmărești dacă bula de aer formată în interior se ridică alene- asta înseamnă că mierea este naturală! Atunci când nu este zaharisită, clar!

Folosesc mierea frecvent în alimentație și le dau și copiilor de 2-3 ori pe săptămână ca atare câte o linguriță să nu îmi ceară prostii dulci din magazin sau introdusă în iaurt, pe felia cu unt etc.

Despre miere și restul produselor apicole știam încă din școală câte beneficii aduc sănătății și consider că nu are rost să intru foarte tare în amănunte. Produsele apicole sunt recomandate copiilor în perioada de creștere, în convalescență, pentru vitaminizare, extern poți folosi mierea ca antiseptic și cicatrizant, propolisul ca adjuvant în afecțiunile respiratorii și pentru întărirea imunității.

Chiar plănuiam să le fac copiilor o nouă cură cu produse apicole, pentru că bate integrarea în colectivitate la ușă, când am descoperit-o pe Tina. Abia am așteptat să cunosc pe cineva, mamă ca și mine, pasionată de creșterea albinelor – pentru a-i cere mai multe detalii și secrete referitoare la creșterea albinelor și la minunățiile pe care familia ei le recoltează din stupi.

Tina este mama a doi copii minunați – o fetiță de 7 ani și un băiat de un an și a început să crească albine alături de soțul ei din dorința de a le oferi copiilor ei un trai mai bun și un stil de viață sănătos.

Tina povestește cu drag despre familiile de albine pe care le îngrijesc și le oferă posibilitatea sa culeagă din câmpia și pădurea din apropierea casei. Locuiesc la 20 de km de București, într-un loc liniștit și activitatea lor preferată este îngrijirea albinelor despre care învață mereu lucruri noi și fascinante.

Având posibilitatea, i-am pus câteva întrebări care mă frământau de mult timp, împărtășesc cu voi ce am aflat:

  • Descrie-mi te rog ce înseamnă albinăritul pentru voi? Este greu? Se poate trăi din activitatea asta?

Tina: În primul rând, albinele fac parte din familia noastră, le îngrijim cu dragoste oferindu-le toate condițiile pentru ca ele să ne ofere la rândul lor comori neprețuite pentru sănătate. Începutul este greu, soțul meu știa câteva lucruri despre creșterea albinelor de la bunicul lui, însă mereu studiază alături de mine și copii modalități de a obține producție mare, 100% naturală și a le oferi albinelor cea mai bună îngrijire.

Investitia este destul de mare la început: cutii, rame, faguri, însă satisfacția pe care ți-o oferă, merită din plin.

  • Care este produsul apicol preferat de copii?

Tina: Noi recoltăm de la albine mierea, fagurii și căpăceala. Căpăceala este preferata lor. Aceasta este un adevarat elixir pentru sănătate, conținând peste 400 de principii active și 45 de substanțe naturale cu rol antibiotic. Bolile pe care consumul de căpăceală le tratează sunt: astmul, laringita, stomatita, paradontoza și multe altele.

  • Cum stau copiii cu imunitatea, având atâtea produse naturale la îndemână și ce secrete ai pentru a-i ajuta atunci când se îmbolnăvesc? Poți să îmi spui câteva secrete?

Tina: Răcesc și ei, ca majoritatea copiilor, însă nu fac forme grave pe care să nu le putem trata cu produse naturiste. Fetița a primit o singură dată antibiotic. Atunci când sunt răciți le dau zilnic miere și își revin într-un timp foarte scurt. Un lucru pe care puțină lume îl știe, dacă tot ai zis că vrei să îți împărtășesc secrete, este referitor la beneficiile tratamentului cu aerosoli din stupi, aerul dulce pe care îl emană albinele. Băiatul doarme în cărucior chiar acum lângă stupi, inspirând vapori de lăptișor de matcă, propolis etc extrem de benefic în prevenirea și combaterea alergiilor, afecțiunilor respiratorii, migrenelor, depresiilor susținând imunitatea copiilor și adulților.

  • Cine cumpără produse apicole de la voi? Ce planuri de viitor aveți?

Tina: Vindem prietenilor și cunoscuților momentan, însă pe viitor ne dorim ca aceasta să devină o afacere de familie, pentru a le putea oferi copiilor noștrii un trai mai bun. Celor care le-am dat miere, au revenit încântați de gustul deosebit, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Îi mulțumesc Tinei pentru amabilitatea de a-mi răspunde la întrebări și îi doresc mult succes în această activitate deosebită! Abia aștept să testăm și noi mierea produsă de albinele lor! Revin cu feed-back din partea copiilor!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020