Învățăm și ne distrăm cu jocul magnetic educativ

Învățăm și ne distrăm cu jocul magnetic educativ

Nu știu alți copii cum sunt…dar ai mei viseaza și cer zi de zi jucării, în special Cătălin, chiar dacă am stabilit clar și i-am repetat mereu că nu este posibil să cumpărăm zilnic tot ce își dorește el. Sunt sigură că majoritatea părinților procedează la fel și cu toate astea cad pradă tentației de a cumpăra mai des decât este necesar, investind în jucării fără valoare educativă doar pentru a satisface un capriciu de moment și apoi nu mai au loc în casă din cauza jucăriilor!

Sunt fericită când investesc în jucării de calitate al căror beneficiu se vede imediat, copilul învățând lucruri noi și petrecându-și timpul într-un mod plăcut și creativ.

Cu ultima achiziție nu pot să nu mă mândresc! Urmăream de mult timp genul acesta de jocuri însă nu văzuzem niciodată în realitate un joc magnetic educativ. Plănuiam să îl cumpăr cadou de Crăciun însă nu m-am putut abține și i l-am dat! Vreți să vă spun că două ore a fost liniște și nu s-a mișcat de la măsuță? Și nu, nu era la desene nici nu desena pereții! Vine de la grădiniță, nici nu mănâncă până mai construiește câte ceva cu piesele magnetice. Ah, și asta nu s-a întâmplat o singura data, ci zilnic! Stă cu cartea în față unde are modelele exemplificate și construiește de zor! Lucrăm și împreună, pentru că nu scap mereu! Și cel mai important, mă bucur că am cumpărat un set cu multe piese ca să nu se ia la harță cu surioara!

Calitatea acestui joc este superioară (au trecut testul Ecaterina 😉 ), magneții nu se desfac, nu se rup, sunt siguri pentru copii. Mă bucur că îi putem cumpăra acum direct din România de la SMART ONE. Abia aștept să alimenteze stocul cu modele noi, pentru și mai multă distracție!

Ecaterina a început să învețe culorile și să le spună de când avem jocul magnetic, se joacă și ea cu el însă nu are atâta răbdare fiind mai mica. Comparativ cu alte activități, își petrece mai mult timp în compania pieselor magnetice.

Haideți să vă spun ce am aflat despre jocul ăsta, în afară de propriile observații, am gasit niște studii și opinii ale specialiștilor din diverse domenii care m-au convins pe deplin că nu am investit degeaba.

Profesorul Antti Rasila de la Universitatea Aalto din  Finlanda a declarat: ”Cred că acest joc este o invenție fascinantă și  genială.  Consider ca cea mai importantă provocare pe care o rezolvă magneții educativi este faptul că poate să ilustreze concepte abstracte matematice.”

Profesorul  Hossein Abbaspour de la Universitatea din Nantes, France spune : ”Consider jocul magnetic educativ un instrument foarte folositor care ne permite să construim concepte. Acest instrument este util pentru a înțelege mai bine operațiile și relațiile matematice din algebră și îi  ajută chiar și pe studenții din învățământul superior. Obiectele 2D le putem desena cu ușurință pe hârtie în schimb pentru a reprezenta obiectele 3D, aceste forme geometrice sunt exact ce ne trebuie.”

Sergei Gelfand, matematician din cadrul Societății de Matematică din Statele Unite, afirmă: ”Este foarte important să ai la dispoziție astfel de magneți deoarece ajută la creearea /proiectarea vizuală a lucrurilor. Acești magneți sunt foarte ușor de folosit de profesori și cred că ar fi un avantaj foarte mare ca toți profesorii să aiba acești magneti educativi, în cadrul orelor susținute.”

Pe scurt, acest joc magnetic educative dezvolta și îmbunătățește creativitatea, inventivitatea, îmbunătățește gândirea rațională, gândirea științifică, gândirea matematică, stimulează curiozitatea, dezvoltă aptitudini operaționale și sociale, dezvoltă capacitățile motrice ajutând la îmunătățirea motricității fine, de mare ajutor în deprinderea scrisului sau a altor abilități ce țin de lucrul manual.

Acești magneți sunt folosiți cu succes în terapia copiilor cu autism, ADHD, tulburări senzoriale sau întârzieri de dezvoltare.

Spor la joacă și creativitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020