Lavandă pentru o stare de bine!

Lavandă pentru o stare de bine!

 

 

Lavanda este folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratarea diferitelor afecțiuni, dar și pentru a aduce frumusețea și relaxarea în casele tuturor.

Cel mai cunoscut mod de utilizare al lavandei este sub formă de ulei esențial și poate fi folosit în următoarele moduri:

  • Adaugat în apa de baie pentru relaxare, diminuarea stresului și relaxarea mușchilor;
  • Topic, diluat în ulei vegetal pentru alinarea durerilor de mușchi și articulații prin masare blândă;
  • În luxații sau echimoze se folosesc cateva picături de ulei infuzate în apă;
  • Împreună cu bicarbonatul de sodiu constituie o soluție excelentă pentru curațarea și împrospătarea întregii case;
  • Adăugat în șampon (asta testez eu acum) îmbogățește, întărește și redă sănătatea și strălucirea firului de păr;
  • Calmează iritațiile provocate de mușcăturile de insecte;
  • Se poate ingera în cantități mici, însă cu prudență și de preferat doar la recomandarea medicului;
  • Poți inspira pur și simplu din palme câteva picături de ulei de lavandă pentru a elimina tensiunile și a te reechilibra emoțional.

Uleiul de lavandă este încorporat în inhalatoare și vaporizatoare, folosit cu succes în tratarea problemelor respiratorii, tuse, răceală, bronșită, laringită, amigdalită.

Folosit în scop terapeutic, trebuie să te asiguri că ai un ulei de cea mai înaltă calitate și puritate.

Uleiul de lavandă are proprietăți antidepresive, antiinflamatorii, antibacteriene, analgezice, hipotensive și sedative, fiind extrem de apreciat în special de persoanele cu tulburări de somn și probleme cardiace de origine psihică.

Săculeții cu flori de lavandă așezați în dulap, alungă moliile și lasă un miros foarte plăcut!  De mare ajutor pentru persoanele care iubesc hainele din lână! Deasemenea, dacă pui câteva picături de ulei de lavandă în crema de corp sau în crema pentru protecție solară, este un mijloc excelent de protecție împotriva țânțarilor și a altor insecte.

Caut mereu alternative la tratamentele alopate și caut să înlocuiesc pe cât posibil din trusa de cosmetice, din baie și din bucătărie tot ce este nociv, așa că uleiurile esențiale îmi sunt un aliat de nădejde. Inclusiv când vine vorba de copii. În perioadele cu viroze sau cu erupții dentare, în difuzorul de aromoterapie, uleiul de lavandă este nelipsit! De când am descoperit lucrul acesta, calitatea vieții de mamă a crescut considerabil!

Nu vreau să vă plictisesc cu generalități, sigur ceea ce vă spun eu ați mai citit, însă nu strica să vă reamintesc cât de accesibile și la îndemână ne sunt produsele naturale în detrimentul substanțelor de sinteză pe care tot mai mulți dintre noi le evităm.

Am vrut să vă spun că am descoperit cele mai grozave produse cosmetice care conțin ulei de lavandă. Yeeey! Am așteptat puțin și le-am folosit aproape trei săptămâni, deși îmi venea să scriu a doua zi articolul.

Pe Anca am cunoscut-o la târgul de Crăciun din mall, fiind vecine de stand și am avut ce povesti! Prima dată când am văzut produsele de îngrijire a tenului nu m-au tentat foarte tare, însă mi le-a oferit să le testez. Hmmm! A doua zi dimineața le cumparam pe toate!

Gama pentru îngrijire tenului pe care o are Anca e formată din gel de curatare, gel hidratant, crema hidratanta si mască de faţă. Sunt pur si simplu adorabile! Si ieftine! Masca cel puţin nu aş da-o nici pe cea mai scumpă şi mai renumită marcă! Singurul meu regret e că nu pot să o folosesc zilnic, pentru că nu este indicat. Piele de bebe, faţă luminoasă, riduri diminuate, stare de bine…Mmmm… Untul și uleiul de corp le voi comanda în cel mai scurt timp!

Anca are propria plantaţie de lavandă la Bonțida, in jud Cluj și comercializează lavanda într-o mulțime de forme: săculeți, pernuțe cu lavandă, aranjamente speciale, ulei esențial, sare de baie, bețișoare parfumate, sapun, produse de îngrijire pentru ten și corp.

După o experiență de 16 ani într-o firmă de renume pe piața românească în materie de produse cosmetice, Anca vine să revoluționeze prin produsele proprii și să surclaseze branduri cunoscute pe piața autohtonă. Singurele diferențe între produsele ei și cele care se vând la prețuri exorbitante, sunt date de lipsa publicității și a formei de prezentare pe care momentan nu a pus accent fiind abia scoase pe piață.

Anca nu e genul de persoană lăudăroasă, nici pe departe. E muncitoare, genul de femeie care știe ce vrea de la viață, așa că a trebuit să sap eu după informații. Am deschis pagina ei Lavanda Lola și am rămas plăcut surprinsă să aflu inclusiv că a fost nominalizată Gala Unica pentru categoria „ Femeia de carieră a anului”. Wow!

Mă bucur tare mult că am avut ocazia să o cunosc şi să împărtăşesc şi cu voi experienţa! Cumpăraţi cu încredere! Produsele sunt 100% naturale şi de o calitate excepţională!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020