Terapie craniosacrala – experiențe și mărturii

Terapie craniosacrala – experiențe și mărturii

Terapie craniosacrala Alba Iulia

Recunosc că până de curând, nu eram familiarizată cu acest tip de abordare a sănătății – din altă perspectivă decât a medicinei alopate și naturiste. Clar, ca omul tânăr, sănătos și fără probleme!

Când auzi numai termenul de terapie craniosacrala ti se pare asa, ciudat! Dar nu este, nici pe departe! Și n-am făcut ca vulpea cu strugurii cei acri – am testat ca să mă conving!

Mă consider o norocoasă că nu am avut evenimente grave și neplăcute în viața mea, iar cele care au părut catastrofale la momentul producerii lor, au fost numai un produs al gândirii și percepției mele din acele momente.

M-am născut cu o oarecare sensibilitate peste medie, am întreținut-o cu plângăceli și frământări de palme, deznădejde și picaj în anuminte momente. Nu mereu reacționam așa, ci doar când mă simțeam încolțită și cu paharul umplut. Lucruri banale pentru unii, creau în sufletul și în mintea mea adevărate furtuni. Asta până am decis să spun STOP! Am o viață înainte, sunt încă tânără, am doi copii minunați pe care vreau să îi vad mari, fericiți și împliniți și degeaba mă ocup de educația lor, fiindcă neliniștile, angoasele, modul meu de a gestiona problemele îi vor influența în o așa măsură încât tiparul se va repeta. Copiii au nevoie de o mamă liniștită, fericită, împăcată în primul rând cu ea.

Greu m-am urnit să scriu acest articol și editez de ceva timp la el fiindcă ceea ce urmează să vă povestesc nu vreau să îmi afecteze intimitatea, însă nici nu pot ține secret faptul că printre noi, în Alba Iulia, există un om atât de înzestrat și de bine pregătit încât nici nu vă imaginați! Oricât ați citi voi și oricât aș scrie eu, până nu luați contact cu ea, nu vă puteți imagina ce înseamnă!

Și tocmai de aceea am început să scriu, fiindcă sunt marcată cum un om atât de pregătit, național și internațional, cu un CV impresionant este atât de modest…În următoarele articole o să sintetizez o parte dintre pregătirile ei de peste 16 ani, timp în care a învățat și exersat multiple tehnici, pe care le-a pus apoi în slujba binelui și a omului cu care lucrează.

Am ajuns la prima ședință mai mult curioasă, nu știam ce avea să se întâmple. M-am așezat pe pat, scoțând doar pantofii din picioare. Victoria mi-a atins blând capul și sternul, iar eu am început să mă relaxez…

Terapia craniosacrală este o tehnică holistică, delicată și non-invazivă, care îsi are originile în osteopatia craniană. Sistemul craniosacral, este un sistem fiziologic care are ca principală funcție producția, circulația și reabsorția lichidului cefalo rahidian.

Eliberarea somatoemoțională reprezintă exprimarea unei emoții, care din diverse motive a ramas captivă în corpul pacientului. De aici și până la manifestarea sub forme clinice, nu mai este decât un pas: stres, evenimente traumatizante adunate – toate acestea conduc la sensibilitate extremă, nervozitate, lipsa încrederii în sine, atacuri de panică etc.

Practic, cu ajutorul acestor tehnici se eliberează din plan fizic și emoțional durerile acumulate de-a lungul timpului.

Terapia craniosacrala este recomandata fara limita de varsta in diverse afectiuni, printre care mentionez: stres fizic ca rezultat al unor traume, accidente, căzături, entorse, luxații, etc; accidente traumatice la cap și coloană cu afectarea creierului și a coloanei vertebrale, migrene, colici, autism, dificultăți de învățare, stres, depresie, oboseală cronică etc.

Nu o să vă plictisesc cu definiții și termeni de specialitate – citiți mai mult din întreg www-ul despre asta. Eu vreau să vă vorbesc despre ce s-a întâmplat practic cu mine în urma a cel puțin 20 de ședințe.

Rămăsesem la prima ședință. Îmbrăcată, stând pe pat, încercam să ascult indicațiile terapeutei și să mă concentrez la ce simte corpul meu în profunzime. Pot să vă spun doar că după aproximativ o oră, m-am ridicat de acolo atât de liniștită, calmă și eliberată, de parcă aș fi fost o lună de zile în concediu fără copii! Nu fusesem reticentă nici la început, îmi recomandaseră în urma testării două prietene bune, însă acum eram convinsă că nu poate fi placebo, că ceea ce s-a întâmplat cu mine a fost extraordinar!

Terapia lucrează în corp 1-2 zile, iar în acest timp Ioana nu a țipat la copii, nu s-a putut enerva, se trezea dimineața odihnită, zâmbea când își vedea fața în oglindă!

Odată cu trecerea timpului, resimt efectele terapiei mult mai mult, până la 1-2 săptămâni. Evident contează mult ce se întâmplă în viața mea în tot acest timp. Am învățat și să lucrez cu mine punând iertare și iubire atât asupra neajunsurilor mele, cât și în relațiile cu cei din jur.

Bineînțeles că în funcție de ce poveri cărăm cu noi, este nevoie de mai multe ședințe, eu consider că este cea mai bună investiție pe care puteam să o fac în mine, în sănătatea mea, în familia mea!

Printre vorbele mele de ”duh” când mai povestesc cu prietenele apropiate despre ce se întâmplă în cadrul ședințelor se regăsesc:

”Nu există prea scump, pentru așa ceva merită să îți faci credit! ”

”Am descoperit a opta minune a lumii.”

”Cât de bine m-aș simți în viitor, tot aș merge măcar odată pe lună la terapie craniosacrală să mai simt odată starea aceea de zen absolut.”

Am zis 20 de ședințe, da? Acesta este doar primul meu articol pe tema aceasta. În articolele următoare vă voi mai povesti câteva experiențe.

Îți mulțumesc că existi, OM bun – Victoria Plitea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020