Povești de răsucit în pat

Povești de răsucit în pat

M-am ridicat din pat și bâigui ca o muscă bezmetică prinsă în plasa păianjenului! E genul acela de „aha, acum e acum!” Conștientizările se reped învolburate în mintea mea- unele mă fac praf, altele mă ridică! Conștientizez acum că nu sunt singura care se trezește gândindu-se: oare eu ce fac cu viața mea? Încotro mă îndrept? Și mai conștientizez că un spirit ca al meu nu ar face în veci ceva impus: de ciudă! Individualitatea își arată colții în toată splendoarea și caută neobosită împlinirea și sinele superior. Uneori parcă doarme, am căutat din greu sub pături de praf împlinirea.
Doamne, de ce nu am putut face și eu parte din categoria oamenilor obedienți ușor de pus la colț și în inima cărora nu se nasc întrebări și resentimente? Poate îmi era mai ușor… Sau poate nu! Mai degrabă nu, nu în viața asta!
Câteva lucruri îmi sunt clare: calea spre fericire nu este aceeași pentru toți dar are același ingredient atât de simplu: iubirea! Dacă iubești ceea ce ești, iubești ceea ce faci și ceea ce te înconjoară- omule, ți-ai găsit rostul în viață!
Energia vine din iubire, așa că fă cu iubire și mai adaugă o doză bună de recunoștință peste tot în viața ta!
Nu lucrurile materiale, nu o slujbă „sigură” și un rang înalt îți vor aduce această mulțumire deplină, ci puterea ta de a iubi și a trăi conștient prezentul!
Bun, acum ce facem cu timpul aparent „pierdut” cu studiul în mai multe discipline care teoretic nu au nici o legătură una cu alta? Tragem concluzii, ne desăvârșim și pășim înainte împăcați! Am cunoscut oameni, locuri, am căpătat experiența de a deveni oameni mai buni! Timpul petrecut într-o comunitate nu este niciodată pierdut pe deplin, a făcut parte din firul vieții noastre. Cu el ne-am țesut povestea, el ne-a adus în acest prezent. Ne scuturăm bine de praf și pornim cu zâmbetul pe buze: e viața noastră, nu trăim aici pentru a-i mulțumi pe ceilalți, iar dacă facem această greșeală înainte de a ne mulțumi pe noi – rămânem cu un zâmbet fad și șters, de complezență: așa cum ne vrea societatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020