Afacerea Usborne – avantaje, dezavantaje și realități profunde

Afacerea Usborne – avantaje, dezavantaje și realități profunde

Reprezentanții Usborne, vă prezintă doar partea ”roz” a acestei activități – nimic greșit până aici, dar dacă analizăm mai profund, lăsând superficialitatea comerciantului, găsim un roz paradisiac la baza acestei afaceri.

Să vă povestesc puțin despre ea:

Usborne Books at Home, este divizia britanică a marelui brand internațional Usborne și promovează prin reprezentanții săi cărți în limba engleză pentru copiii de la 0 luni la 18 ani. În prezent, regăsești în portofoliul lor aproape 3000 de titluri diferite, care se diferențiază de restul cărților existente pe piață prin calitatea  informațiilor prezentate și mai ales a modului în care acestea sunt expuse pentru învățare – adaptate fiecărei vârste.

Un bebeluș va dori să le guste, să le pipăie, să interacționeze cu ele și acestea să-i ”răspundă”. Da! Cărțile cu inserții senzoriale îl vor ajuta să își dezvolte motricitatea fină, cărțile cu sunete îl vor amuza și antrena să imite și ei animale sau cântecele, iar asta conduce la un start precoce în vorbire!Un toddler se va plictisi dacă îi pui în față o carte clasică, dar dacă îi prezinți o carte cu clapete care se ridică, l-ai cucerit! Și abțibildurile îi ajută mult să învețe și să își dezvolte motricitatea fină apucând cu degețelele să lipească și să dezlipească, iar editura Usborne are peste 100 de modele diferite din care pot învăța o mulțime de lucruri noi dacă ești și tu parte din ”joaca” lui, altfel vor sfârși lipite pe perete…Nu vreau să intru foarte mult în detalii în ceea ce privește cărțile, sunt convinsă că majoritatea le cunoașteți și le folosiți cu plăcere!

Ceea ce vă îndemn eu să faceți, este să le oferiți cărți de la cea mai fragedă vârstă dacă vă doriți să le iubească apoi, altfel, atunci când încep școala vă veți întreba unde ați greșit și de ce copilul vostru are dificultăți de învățare.

Mă doare sufletul când merg la evenimente și vine copilul încântat la standul meu, iar părintele îi/îmi spune că e prea mic pentru cărți! Va veni timpul când îl va implora pe copil să citească, să scrie și acesta nu își va mai dori. Am avut câteva cazuri și disperarea din ochii părinților treziți la realitate m-a frapat!

Altă expresie de care mă lovesc frecvent este ”sunt în engleză”. Ok, dacă tu nu știi, dă-i lui șansa asta! Sau cumpără-i în română, dar cumpără-i cărți – nu toată colecția de cine știe ce ponei, păpuși și mașinuțe… au și ele rostul lor, dar până la un punct!

Un copil mic învață mult mai repede și mai bine o limbă străină decât unul mare! Asta nu înseamnă că îi obligăm sau stresăm, ci le expunem treptat cuvinte, expresii și învățăm în joacă pentru a le crea acele conexiuni neuronale de care au nevoie pentru a învăța cu ușurință mai târziu.

O altă expresie/dezavantaj din punctul de vedere al părinților: ”sunt prea scumpe”! Calitatea costă – ce plătești, aia primești! Dacă le iubești și ți le dorești, te poți înscrie pentru a beneficia de o mulțime de cadouri în cărți și reduceri! Nu știu dacă voi cunoașteți povestea mea și cum am început, vă povestesc pe scurt cum am ajuns de la -1 unde sunt azi.

Am iubit întotdeauna cărțile și am crescut înconjurată de ele mulțumită părinților mei – cadre didactice de o viață. Când am văzut prima carte Usborne pe un grup, îmi venea să plâng! Cum să dau eu 50 de lei pe o carte? Numai la atlasul acela îmi stătea gândul și mă frământam cum să fac rost de bani să le cumpăr copiilor. Eram în concediu de creștere al copilului cu fata cea mică pe atunci și cu indemnizație minimă. La scurt timp după asta, am descoperit un anunț de recrutare și am aflat că pot să devin reprezentant. Asta e, mi-am zis! Mai aveam o problemă: de unde fac eu rost de bani pentru starter kit? Era vreo 250 lei acum trei ani…Mă uit prin lucrurile mele și găsesc o pereche de cercei din aur pe care nu îi mai purtam. Via amanet! Și uite așa am ajuns eu de la -1 la titulatura de group leader, la independență financiară și în top 10 pe Europa cu echipa,pe vânzări!

A fost muncă, recunosc – dar satisfacțiile pe măsură! Pe lângă cele financiare, am câștigat mult mai mult: oameni și prieteni deosebiți, dezvoltare personală și bineînțeles visul de a avea orice carte îmi doresc pentru copiii mei!

Povestind zilele trecute cu un prieten, îmi spune: ”Ioana, îți dai seama ce ai făcut tu promovând, vânzând cărți și înscriind persoane în toată Europa? Copiii în mâinile cărora au ajuns cărțile au o șansă fantastică de a deveni niște adulți mai empatici, mai relaxați, mai inteligenți și mai buni! Sunt mii de copii care se bucură de aceste beneficii datorită ție și la rândul lor vor oferi copiilor lor când vor fi mari cărți – deci ai contribuit la crearea unei lumi mai bune!”

Wow! Chiar m-am simțit binecuvântată după discuția avută și mă pot uita în oglindă să îmi spun: ”Bravo fată! Good job! Continuă!”

Greu, ușor, cu suișuri ori coborâșuri – consider această activitate una nobilă, potrivită tuturor celor care iubesc cărțile și își doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor și ai altora: EDUCAȚIE, DEZVOLTARE, EVOLUȚIE!

Dacă vreți să le cunoașteți, să le aveți și să povestim mai multe, puteți urmări pagina de prezentare dedicată lor aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020