Poveste de seară pentru copii

Poveste de seară pentru copii

A fost odată ca niciodată…


Demult, într-un regat îndepărtat, trăia o prințesă pe nume Alis, căreia nu-i era somn deloc!
Părinții ei, regele Noapte și regina Stea, erau foarte îngrijorați pentru micuța prințesă, deoarece ei știau cât de important este somnul pentru ca ea să poată crește mare și să preia conducerea regatului.
Prințesa se simțea obosită, însă oricât s-ar fi străduit, nu putea închide ochii – somnul refuza să se atingă de ea și nici un înțelept din regat nu înțelegea cum este posibil așa ceva.
Regele a dat sfoară în tot regatul și în regatele învecinate, chemând toți medicii și învățații pentru a o ajuta pe fiica lui, însă toată strădania lui a fost zadarnică.
Au trecut câțiva ani, iar prințesa rămăsese aproape tot la fel de mică din cauza faptului că nu se odihnea. Avea aproape 18 ani și conform legilor din acel regat, prințesa urma să se căsătorească și să preia tronul părinților săi.
Atunci, regele a promis că oricine reușește să readucă somnul prințesei, se va căsători cu ea și îi va domni alături de ea peste regat.
Vestea a zburat peste mări și țări, mulți tineri și-au încercat norocul, însă nu au reușit să o determine pe domniță să ațipească nici măcar un minut!
Într-o zi, când regina Stea se plimba îngândurată prin gradina palatului, auzi păsările pădurii ciripind și povestind între ele. Cum regina le cunoștea limba, ascultă cu atenție.
Ele povesteau că tocmai în celălalt capăt al lumii, trăia un rege care dormea de mulți ani, iar supușii lui erau îngrijorați fiindcă nu avea cine să le cârmuiască regatul. Au mai spus că regele se va trezi din somn când va veni la el o domniță care nu a dormit niciodată și că ea va prelua o parte din somnul său.
Regina le mulțumi păsărilor și împreună cu regele Noapte și prințesa Alis, porniră la drum înspre regatul regelui Somn.
Străbătură dealuri, lunci, păduri și ape timp de două săptămâni și în sfârșit, ajunseră la castelul lui.
Pe un pat mare, dormea regele- un tânăr foarte chipeș, de care prințesa se îndrăgosti imediat! Se apropie de el și îl sărută ușor pe frunte. În clipa aceea, ochii lui mari și albaștri se deschiseră și el zâmbi fermecat de frumusețea copilei.
Alis simți cum o cuprinde o toropeală plăcută și adormi zâmbind în brațele regelui Noapte, tatăl său- care plângea de fericire că în sfârșit fiica lui iubită doarme!
Dimineața devreme, Alis se trezi și cu toții rămaseră surprinși că în timpul somnului crescuse!
Acum era o domnișoară și mai încântătoare, iar regele Somn era vrăjit de frumusețea ei, așa că îi ceru mâna.
Prințesa Alis și regele Somn, s-au căsătorit și au trăit în fericire și armonie, au cârmuit cu înțelepciune ambele regate pe timp de zi, fiindcă noaptea…dormeau!
Sfârșit

Și-am încălecat pe-o șa
Și v-am aprins imaginația!

Știți că ieri a trecut pe la mine Maria cu pernele dotate cu buzunar pentru cărți. Ei, am zis hai să mă uit pe site-ul ei să văd ce mai are frumos…și așa a venit povestea!

Vă încurajez să inventați și voi povești la culcare, să îi stimulați pe copii să modifice numele personajelor, o parte din poveste sau sfârșitul – imaginația nu are limite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020