Păturica amintirilor – reciclare în stil patchwork

Păturica amintirilor – reciclare în stil patchwork

Tu ce faci cu hainele copilului când îi rămân mici? Le donezi, vinzi sau le păstrezi?

Ele poartă toată emoția, bucuria și amintirile voastre, nu te poți despărți de ele atât de ușor…

Un mod excelent de a-i păstra hăinuțele favorite, este reciclarea și transformarea lor într-o păturică cu amintiri.

Uite bluza lui de când a împlinit un an – a făcut primii pași când o purta! Body-ul cu ursuleți în care era îmbrăcat când ți-a spus ”mama” prima oară, o bucată din costumașul de la botez…Doamne, câte emoții!

Acum că e mai mare și înțelege, păturica va fi o mare dovadă în plus a dragostei pe care i-o porți. Poate dormi cu ea, o puteți folosi pentru decor sau …îmbrățișa când pleacă la facultate și nu mai poți de dorul lui!

De la ideea aceasta a pornit Maria, oferindu-le clienților ei posibilitatea de a recicla creativ în stilul patchwork și a îmbina bucăți din hainele favorite ale copilului într-o păturică ce exprimă dragostea nemărginită și aminitiri păstarate cu sfințenie.

Și vorba poveștii…eram și eu pe acolo, cum era să ratez o așa ocazie? Am trecut la treabă, am căutat hăinuțele lui Cătălin și ale Ecaterinei de când erau bebeluși și le-am dus la atelier…

Ce-a ieșit? Mi-au dat lacrimile! Pe lângă îmbinarea armonioasă a materialelor, Maria a fost foarte creativă și a ținut cont de ceea ce i-am spus: salopețica aceea gri cu ursuleț, a fost prima pe care i-am cumpărat-o eu, înainte de a se naște, fară să țin cont de sfaturile celor din jur (că nu e bine să îi cumperi nimic înainte de naștere). Ei, nu m-am abținut: am văzut-o într-un magazin, am cumpărat-o, și până am născut, dormeam cu ea în brațe – nerăbdarea de a-mi strânge copilul la piept era uriașă! Cu ea l-am îmbrăcat când ne-am externat și de atunci nu știu dacă a mai reușit să o poarte, fiindcă a crescut extrem de repede până pe la 6 luni.

Păturica Ecaterinei e o explozie de culoare, pisici și fluturi, având în centru rochița în care a făcut primii pași…

Abia aștept să văd ce părere au copiii când și le vor vedea și abia aștept să îmi scrieți și voi dacă vă place ce a ieșit!

Pe Maria o găsiți la atelierul ei MCreativ – pe calea Moților nr 18, sau o puteți contacta pe Facebook ori pe site. Imi place de ea, spune ”da” oricărei provocări în materie de broderie, croitorie și artizanat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020