Cărți pentru dezvoltarea emoțională și spirituală a copiilor

Cărți pentru dezvoltarea emoțională și spirituală a copiilor

Sunt fericită că au început să apară din ce în ce mai multe cărți pentru evoluția copiilor din punct de vedere spiritual, acesta este un semn că părinții sunt interesați și că au înțeles cât de important este să îi familiarizăm pe cei mici cu noțiuni (mai degrabă simțăminte) pe care noi le-am descoperit destul de târziu.
Am fost plăcut surprinsă de fiecare dintre aceste cărți, iar copiii mei le-au primit cu bucurie!

Câteva cuvinte despre fiecare:
Sunt om – le explică celor mici ce înseamnă „să fii om” din punct de vedere sufletesc: că un om învață, visează, se bucură de natură și de lumea care îl înconjoară. Deasemenea, aduce în discuție sentimente precum teama, tristețea, faptul că a greși sau a avea sentimente mai puțin plăcute, face parte tot din natura umană.
Bucură-te copile, ești unic – chiar dacă ai venit pe pământ alături de miliarde de alți oameni!

Sunt pace – îi învață pe copii să trăiască în prezent – deoarece este singurul moment care contează cu adevărat! Îi încurajează să își folosească toate simțurile cu care sunt înzestrați pentru a trăi în prezent, să se conecteze cu natura și cu sinele interior.
Îi învață cum să își gestioneze emoțiile, cum să facă alegeri potrivite, cum să se regăsească în interiorul lor și să se echilibreze.

De curând am terminat o carte pentru adulți scrisă de Dr. Wayne W. Deyer și m-am bucurat când am văzut că a scris și cărți pentru copii, așa că am cumpărat două.
Fără scuze – lui Cătălin i-a plăcut cel mai mult, deoarece adoră vietățile marine, așa că l-am atras foarte ușor și a avut răbdare, ba chiar m-a rugat să i-o recitesc.
Din această carte, copiii vor învăța de unde vin scuzele, de ce oamenii inventează scuze și cum să nu mai caute scuze.
În carte avem povestea unui băiețel care își dorea să devină biolog marin, dar odată ce le-a spus celor din jur, au început să apară supoziții ale acestora cum că nu ar fi suficient de isteț, că e nevoie de prea mult timp, că e prea greu, prea costisitor etc.
Copilul a început să creadă și el aceste lucruri și era cât pe ce să renunțe la visul său dacă nu ar fi discutat cu un om de știință, care i-a deschis ochii asupra faptului că acestea sunt doar scuze.
Finalul este unul fericit, băiatul a crescut și nu a renunțat la visul său, muncind, învățând și încetând să își mai caute scuze. Acum este biolog marin!

Ești extraordinar!
În această carte, găsim 10 modalități prin care un copil își poate arăta unicitatea și măreția.
Cartea este scrisă în versuri, iar în fiecare poezioară avem câte o idee despre cum să facem lucrurile ca să ne fie bine nouă și celor din jurul nostru. Este o adevărată comoară pentru copii și vă îndemn să oferiți explicații suplimentare la fiecare tematică.
În încheiere vreau să le mulțumesc celor care au scris aceste cărți, celor care le-au tradus, celor care le-au cumpărat și celor care le vor cumpăra: avem speranțe, lumea evoluează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© 2020